Informatii utile

CONDITII DE CALATORIE

Cetatenii romani nu au nevoie de viza pentru a calatori in Bulgaria.

Intrarea in Bulgaria este permisa in baza pasaportului sau a cartii de identitate valabile cel putin 6 luni

de la data intrarii pe teritoriul acestei tari.

Pentru copil insotit de un singur parinte in calatorie este nevoie de o declaratie notariala din partea celuilalt parinte prin care isi da  consimtamantul  ca , copilul sa paraseasca tara impreuna cu parintele insotitor.Daca copilul este minor si nu poseda carte de identitate, trecerea punctului de frontiera se face numai in baza  pasaportului acestuia.

Copil insotit de alta persoana.

Persoana care insoteste copilul trebuie sa detina o declaratie notariala de la ambii parinti ai copilului prin care acestia isi dau consimatamantul privind incredintarea copilului unei terte persoane in vederea  copilului.  De asemenea,persoana care insoteste copilul trebuie sa aiba asupra sa cazierul judiciar eliberat de organele abilitate.

In  cazul unor incidente care afecteaza siguranta persoanei sau a bunuriloe, va rugam sa contactati de urgenta cea mai apropiata sectie de politie, precum si sectia consulara a  Ambasadei Romaniei.

Aproape de Sunny Beach,in Burgas se afla Consulatul Onorific al Romaniei in Burgas.Adresa : Strada Serdiaka nr, 2 Burgas 8000, Bulgaria
Telefon: 0035956800995
Fax. 0035956840455
E-mail: consonro@gmail.comConsul onorific: Evghenia POPESCU
Numere locale de urgente:

- 112 : servicii de urgenta

-166: politie

-160: pompieri

-150: salvarea.